Nu mai avem...

vineri, 1 februarie 2013

Cum faci sa treci de la “male friend” la “boyfriend”?


In ultimele doua saptamani am primit 6 (sase!) mailuri legate de problema asta, mi-au scris barbati care nu reusesc sa se transforme din prietenul ei… in iubitul ei.

E atat de greu sa te transformi din simpaticul cu care ea spune bancuri si iese la masa atunci cand fostul iubit a lasat-o balta, in the one and only?

E greu sa treci de la pictat mustati si facut poante la… “Taci si saruta-ma!“…?

Da, e greu.

Dar nu imposibil.

Cum se face?

Ce ar fi de stiut, inca de la inceput, despre importanta unui anumit barbat in viata femeii, este ca majoritatea femeilor vor privi problema dintr-un punct de vedere asemanator unei fractii: ce am acum / ce as putea avea dupa schimbare.

Da, si ea gandeste ca orice om viu, ia in calcul vrabia de pe gard comparand-o cu cea din mana.

Acum hai sa vedem ce primeste deja respectiva femeie de la tine, tu fiind un fel de best-buddy, best friend, etc.:



- afectiune;

- grija;

- atentie;

- party-time.

Ce concluzie tragem de-aici? Concluzionam ofticati ca tu, amicul simpatic, deja ii oferi multe dintre lucrurile pe care i le-ai oferi si daca te-ai transforma in iubitul ei. Deja stam prost, deci…

Dar daca, totusi, te-ai transforma in iubitul ei, ce ar mai putea primi ea in plus?

Mai multa afectiune, mai multa grija, mai multa atentie, mai mult party-time. Si sex.

Da, dar mai multa afectiune, grija, atentie, vin la pachet cu responsabilitati si obligatii pe care ea nu este neaparat doritoare sa si le asume.

Singura chestie pe care o primeste obiectiv in plus, daca te transforma pe tine din cel mai bun prieten in iubit, este sexul, in mare parte.

Si stii partea tricky cu sexul, nu? Pana nu il incerci cu persoana respectiva n-ai cum sa stii cum iese… asa ca femeile se bazeaza pe alte informatii conexe pentru a deduce daca sexul de la tine ar putea fi bairam spectaculos sau priveghi trist.

Bun. Acum ca stim premisele, hai sa vedem cum facem sa o convingem sa ne stearga din telefon de la “Marinica Nebunu‘” si sa ne bage la “Iubirica al meu“.

In primul rand trebuie sa o facem sa inteleaga ca afectiunea, grija, atentia, primite de la tine sunt foarte importante pentru ea. In plus, trebuie sa-i aratam ca asa afectiune, asa grija, asa atentie nu va primi in viata ei, de la nimeni.

Dar pentru asta chiar trebuie sa ii oferim afectiune, grija, atentie… ca daca mimam  - asa cum femeile mimeaza orgasmul – nu e treaba, se prinde.

Apoi trebuie sa ii aratam ca toate aceste frumoase lucruri se pot amplifica, se pot intensifica, si asta fara nici un pret ascuns… adica nu ne vom transforma in niste curci sufocante, cicalitoare si imposibil de suportat, ci ca vom ramane acelasi simpatic individ, ce-i va oferi destul aer pentru a respira.

Ce avem de facut mai departe este sa o facem sa inteleaga ca sexul cu noi va fi… exploziv, senzational, nemaintalnit si de nemaigasit in lume!

Dar nu poti sa-i strecori intr-o discutie, cat timp sunteti doar prieteni, ceva de genul “Toate fostele mele iubite imi spun El Grande Chupacabra… si asta nu pentru ca-s urat, ci pentru ca-s groaznic de bine dezvoltat!”.

Daca-i spui asa ceva vei reusi doar s-o faci sa creada ca retardul tau este unul sever. Si atat.

Si nici nu-i poti spune ceva de genul “In liceu mi se mai spunea si Orgasmicus… provocam orgasme pana si din greseala!“, e plin Pamantul de impotenti laudarosi, si ea cu siguranta a intalnit macar unul, ca sa-si dea seama cand il intalneste pe al doilea.

Poti incerca cu “Toate fostele mele iubite, dupa ce terminam treaba si ma ridicam din pat, se puneau pe aplaudat si ovationat, racnind Bis, Biiiis!”, cu toate ca nu te-as sfatui sa zici asa tampenie.

Ei bine, asta cu sexul trebuie promovata altfel, dandu-i ei argumente prin care sa deduca faptul ca esti un amant misto.

Ii povestesti cum vezi seara perfecta (e cu luminari, nebunule, nu cu dansat pe masa si betie in club!), ii spui cat de mult iti placea s-o urci pe tavan pe fosta ta iubita prin gesturi fenomenal de senzuale si intime, ii spui – ocazional – ca tu o vezi ca pe o femeie foarte frumoasa.

Si daca faci toate astea, ai ajuns la momentul in care va trebui sa risti: ii spui ca ai inceput s-o vezi si altfel, nu ca prietena – ca pana atunci – ci si ca iubita, si ca nu ti-e usor.

Si din momentul respectiv o pui pe ea sa aleaga: pierde prietenul afectuos, simpatic, dinamic, vesel, atent si grijuliu… sau il pastreaza, si mai primeste – bonus – si niste partide de dragoste?

E la fel ca in momentul in care vrei sa renunti inainte de termen la un abonament cu una dintre companiile de telefonie mobila: ori platesti un fee de reziliere si esti liber, ori schimbi abonamentul si primesti ce-ai primit inainte, plus un bonus!

Dar, atentie, apar doua probleme:

- daca in perioada in care i-ai fost prieten ai fost perfect… va trebui sa fii perfect si ca iubit. Pentru ca altfel va fi dezamagita mult mai usor decat daca ati fi ajuns iubiti plecand de la simpli necunoscuti.

- s-ar putea ca tu sa n-o fi convins ca ar avea atat de multe de castigat din transformarea ta in iubit. Si s-ar putea s-o pierzi de tot. Esti dispus sa risti?





Comentarii interesante:


Ioana
publicat @14:52 16 January 2013

In primul rand trebuie sa stiti ca e greu sa faci trecerea de la prieten la iubit. Din experienta spun ca din toti barbatii care au incercat jocul asta cu “hai sa fim prieteni’ si s-au trezit dupa o vreme ca ei vor defapt sa fim iubiti, doar unul a reusit. A reusit pentru ca in ciudat prieteniei minunate pe care o aveam, discutam orice. Avea grija de mine, ma suna des si nu ezita sa incerce sa schimbe ‘prietenia’. Mai mult decat atat cand ieseam in oras mereu venea cu cate o ‘cucerire” ceea ce il schimba putin in ochii mei, deci faptul ca nu mai primeam toata atentia din lume isi punea accentul pe ce vreau si eu de la el. In cateva luni am ajuns la intrebarea: “sa dau prietenia pe o relatie’, mentionez ca il cunosteam atat de bine incat cam greu sa vrei sa ai o relatie cu un baiat rasfatat si afemeiat, ca deh asta era varsta. Insa “prietenia” noastra ne apropiase atat de mult incat aveam siguranta, afectiune si incredere. Ceea ce n-ar fi putut sa castige daca l-as fi cunoscut pe perioada unei relatii si nu inainte. Am avut o perioada cand dormea cu mine, stateam foarte aproape de job-ul lui. O luna cat a dormit cu mine a fost foarte ok avand in vedere ca nu il lasam sa ma atinga, inca nu stiam ce vreau de la el. Dupa ce a incetat sa mai vina si am avut de ales intre relatie sau prietenie, i-am simtit lipsa grav si atunci am stiut ca trebuie sa risc.
Am incercat insa cu toate ca era atractie, incredere, dorinta, pasiune si tot ce trebuie sa fie…sexul nu ne-a iesit, eu clar il vedeam in continuare ca pe prietenul meu cel mai bun si n-am putut sa imi scot asta din cap oricat am incercat. Deci, am ramas la vechea prietenie, insa nu ne mai vedem atat de des si nu ma mai suna in fiecare zi, cum o facea.
Ideea e ca o femeie chiar isi da seama din prima daca e atrasa de un barbat sau il vrea ca prieten.
Toata treaba asta e cu dus si intors, ideea e ca trebuie sa stii sa tii femeia ca pe ace, sa ii fii aproape tot timpul dar sa stii sa o faci si putin geloasa, sa te folosesti de prietenie pentru a ii afla punctele slabe, dorintele, preferintele si sa le iei ca un atuu in cucerirea ei.




sandra
publicat @15:25 16 January 2013

Hm… daca o fata vrea sa ca prietenul sa-i devina iubit, ii va spune ceva sau o va arata. Daca nu, oricum ii va parea rau sa piarda un prieten.
Oricum, baietilor, nu le oferiti fetelor totul (minus sex) daca vreti mai mult de atat. Let them work for it




Maria
publicat @17:52 16 January 2013

De ce nu inteleg barbatii cat de fraieri sunt? Nu vedeti ca femeile profita la maxim de voi? Ca nu vor sa transforme prietenia in iubire tocmai pentru ca voi ca niste fraieri le oferiti deja tot? Pana nu o sa se schimbe perspectiva de prieten nu o sa existe nici sanse sa capatati mai mult decat “resturi”….Nu le mai carati in spate, nu le mai faceti masaj, nu va mai purtati ca niste iubiti atata timp cat nu sunteti…e in dezavantajul vostru….de ce v-ar oferi o femeie o relatie atata timp cat obtine deja de la voi tot ce vrea fara sa-i fie ingradita libertatea…si asa cum obtine toate astea de la voi le poate obtine de la mai multi iar voi acceptati pentru ca sunteti “doar prieteni”. Pe scurt ea, “minunata”, isi bate joc de voi iar voi o lasati…aveti incredere in voi ca meritati mai mult de atat, suneti barbati, sunteti puternici si inteligenti, nu va mai lasati calcati in picioare de catre femei care nu merita. Cu cat le dati mai multa incredere in ele cu atat mai mult rau pot sa va faca voua si altora. Atentia pe care le-o acordati creeza monstrii, nu uitati asta data viitoare cand bagati in seama o “attention whore”, cand va inghesuiti sa dati un comment la o poza sau un like la orice link posteaza pe facebook….nu mai fiti carpele lor si atunci o sa puteti sa primiti in sfarsit respect in loc de frimituri….

RASPUNDE


Victor
publicat @23:12 17 January 2013

Incomparabil mai sec decat vinul pe care-l am in pahar!
Chapeau! Mai aveam putin si aplaudam




Vanda
publicat @18:36 16 January 2013

Mie mi se pare foarte simplu. Intr-un moment din asta de male friending (gen cand ii aduci tampoanele de la farmacie), o iei frumos de gat si o saruti pasional, cat sa-i sara elasticul de la chilot.
Apoi te intorci si pleci si nu mai dai niciun semn de viata. Si vezi si tu ce se intampla.
Ajuta mult sa fii hotarat si ferm… si sa ai patratele si un corp a la “plansa de anatomie, lectia muschii corpului omenesc”, dar nu e un must





Marian S
publicat @20:35 16 January 2013

Auziti, dar nu e mai bine s-o ceri direct de nevasta?





un mar
publicat @23:48 16 January 2013

Daca esti doar prieten cu o fata, dar vrei mai mult trebuie sa:
1.Ai grija sa nu te priveasca ca pe un pisicutz lesinat la picioarele ei. Privirea umila si plina de speranta, viteza warp in a-i rezolva ei problemele, lasand alte lucruri importante pe locul doi, iti vor aduce aprecierea ei pe moment, dar nu pe termen lung! In timp va observa ca esti in limba dupa ea, va profita si iti va pune stampila de milog! Deci din start trebuie sa fii “prietenul-barbat-adevarat”, nu “prietenul sluga”! Nu intreba “cat de sus?” daca ea iti spune sa sari! Femeile nu respecta asta si cred ca nici barbatii! Pt cei care sunt in postura “prieten sluga” nu cred ca exista speranta!
2. Ai grija sa nu te priveasca ca pe o papusica asexuata. Nu vrei sa fii amicul ala care nu pare deloc interesat de sexul opus, pe care nu l-a vazut niciodata cu o fata si pe care nu si-l poate inchipui sarutand! Nu vrei sa fii tipul lame pe care nu l-a mai vrut nimeni! Cum sa nu fi acel amic? Arata interes fata de alte fete. Nu, nu-i cere sfatul cum sa o cuceresti pe alta in speranta ca o vei face geloasa. Tu stii cum sa cuceresti femei si singur! Spune-i pur si simplu: “Nu pot iesi astazi la suc. Ma intalnesc cu o tipa pe care am cunoscut-o ieri” Sau daca iesiti cu gasca in club, gaseste o tipa sexy in preajma, fixeaz-o pe aceea cu privirea si eventual du-te si agat-o! Orice femeie care a avut pana acum intreaga ta atentie va deveni geloasa la gandul ca acum o preferi pe alta! Chiar dc nu e prea convinsa ca te vrea! Oricum trebuie sa stie ca ai avut alte femei sau ca poti avea alte femei daca ele iti capteaza interesul!
3. Fa-i complimente! Inteligente si spontane.Dar nu te opri aici. Si bunicul poate face complimente, dar nu vrei sa fii in locul lui. Fii flirty! Daca se imbraca cu ceva nou spune pe un ton lejer “Iti sta bine cu bluza asta… esti sexy!” Priveste-o sugestiv in ochi! Orice compliment din care sa reiasa ca tu o admiri este bun, dar cele care te avantajeaza sunt cele din care reiese ca tu o gasesti atractiva, sexy, provocatoare, senzuala, incitanta! De fapt, exact cuvintele astea! Pentru ca spre latura asta vrei sa te indrepti. Vrei sa te vada ca pe un barbat! Vrei sa inteleaga ca o vezi ca pe o femeie! Si ca-ti place ce vezi.
Aceasta este cea mai importanta faza de tranzitie de la prietenie la iubit! Flirteaza, priveste-o o sec prea mult, priveste-o in ochi! Fa-o sa se intrebe “Ce e cu X? Mi se pare mie sau e interesat de mine?” Cel mai bine e sa nu-i oferi raspunsul imediat, o perioada scurta de incertitudine e aliatul tau.
4. Daca ai ocazia sa o inviti la un blues profita. Strange-o ca din intamplare foarte aproape! Vorbeste-i la ureche, priveste-o in ochi. Dar nu-i spune fix pix “te vreau”, da-i de inteles, fa-o sa se intrebe.
5. Invit-o la un film sau la o piesa de teatru doar voi doi! La sfarsitul serii, cum mergeti voi discutand cele vazute, ia-o din intamplare de mana! Propune sa prelungiti seara la un suc! Plateste tu! Asta o sa o faca sa se intrebe “nu cumva asta e o intalnire?” pentru ca majoritatea barbatilor nu platesc consumatia amicelor. Daca nu vrea sa accepte, insisti. Spune-i ca este placerea ta. Te-ai simtit f bine in compania ei si-ti face placere. O conduci (obligatoriu) acasa. In fata blocului ii privesti sugestiv buzele si apoi ii zambesti ca un amic nevinovat, spui la revedere si pleci! In felulvasts te va vedea in alta ipostaza, adica cam cum esti tu cand iesi cu o femeie. Detaliile astea cu platitul si condusul acasa te vor face sa pari manly!
Daca o sarutai ori o speriai, ori o fortai sa ia o decizie.
6. Repeti punctul anterior intr-o forma sau alta. (Poate de mai multe ori). In timpul conversatiei spune-i ca in ultimul timp ai inceput sa o vezi in alta lumina, esti din ce in ce mai atras de ea, iti doresti din ce in ce mai mult sa-o saruti, etc. Poti chiar sa o intrebi daca ti se pare doar tie relatia voastra s-a schimbat putin, etc Nu incepe cu “nu am iubit pe nimeni cum te iubesc pe tine”, nu te da gata cucerit, ci cucerit… in progress!











via Cabral


Niciun comentariu:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Trimiteți un comentariu